21 лютого Міжнародний день рідної мови

21 лютого Міжнародний день рідної мови.

Мова – духовний скарб нації.

Змалечку виховуючи в собі справжню людину, кожен із нас повинен в першу чергу створити в своїй душі світлицю, у якій зберігається найцінніший скарб – МОВА.  Мова — найцінніший дар нації. Це не просто засіб людського спілкування,  це те найцінніше,  що живе у наших серцях. Сьогодні на Землі налічується близько 6 тисяч мов — самобутніх, унікальних, неповторних. Половина з них знаходиться на межі зникнення.

Кожного року 21 лютого увесь світ відзначає Міжнародний день рідної мови. Свято було започатковано у листопаді 1999 року на тридцятій сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО у Парижі. Про «підтримку мовного та культурного різноманіття та багатомовності» – звучало у заголовку документа.  Міжнародне  свято  рідної  мови  мало послугувати захисту мови як культурної спадщини кожної окремої національності, кожної народності на нашій планеті.

До Міжнародного  дня  рідної  мови учні 6-Б класу разом із вчителькою української мови  та літератури  Гриньків Н.  Р. взяли участь в   інтелектуально – розважальній грі «Хто зверху». Під час гри діти переглянули відеоролик про мову,  змагались у конкурсах та довели, що справді шанують і люблять рідну мову, піклуються про неї, захищають, розкривають для себе її велич й могутню силу.

Класний керівник Гриньків Н. Р.

Переглядів загалом - 108 | Переглядів сьогодні - 1