Наша школа – учасник проекту «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність»

Опорний заклад «Івано-Франківська ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Івана Франка» – учасник проекту «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність»

В світлі сучасних подій, в освітній простір активно включається інфо-медійна грамотність, критичне мислення, інформаційна та візуальна грамотність.

Розуміючи важливість питання, опорний заклад «Івано-Франківська ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Івана Франка» долучився до проєкту «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність».

Мета проєкту: сприяти підвищенню рівня підготовки та зміцненню потенціалу вчителів і викладачів для розвитку ефективної та сталої моделі інтеграції навичок критичного сприйняття інформації в навчальний процес освітніх закладів України.

В ході навчань педагоги матимуть можливість ознайомитись із методами подачі інформації щоб допомогти учням набути навичок критичного сприйняття інформації й усвідомити цінності високоякісної інформації в контексті шкільної освіти.

Під час тренінгів надаватимуться онлайн-інструменти, які можна використовувати на уроках, а також презентацію спеціально-розроблених навчальних матеріалів для наступних предметів: історія України та всесвітня історія, українська мова та література та мистецтво.

Довідково: Проєкт «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність» реалізовується міжнародною організацією IREX (Радою міжнародних досліджень та обмінів) у партнерстві з Міністерством освіти і науки України та МБФ «Академія української преси», за підтримки Державного департаменту США та Міністерства закордонних справ та справ співдружності націй Великої Британії.

 

Оксана Дацко-Онищак,

заступник директора з навчально-виховної роботи

 

Переглядів загалом - 166 | Переглядів сьогодні - 1